Yin Yang Yoga

 

LIFE IS BETTER WHEN YOU DO YOGA

YAN-YIN & YIN YOGA

Yoga is een eeuwenoude filosofie, leefwijze en oefenmethode, gericht op het bereiken van het ultieme evenwicht, balans van zowel lichaam als geest. Te bereiken door het volgen van de verschillende stappen van Het Achtvoudige Pad. Eén van die stappen is het doen van lichamelijke oefeningen, de stap die wij tegenwoordig meestal bedoelen als we het hebben over yoga.

Hatha yoga docente Erna is ont altijd onderweg op dit boeiende pad. Want naast ontspanning, lenigheid en een goede conditie brengt yoga je stapje voor stapje dichter bij jezelf. Voor haar was dat door te leren om niet altijd het uiterste van haar lichaam te vergen, maar het leuke is dat iedereen datgene tegenkomt wat voor hem of haar belangrijk is.

Haar beleving heeft ertoe geleidt om yogadocent te worden en daarmee alles te bundelen wat zij eerder heeft gedaan als natuurgeneeskundig en spiritueel therapeut en als docent op school.

IEDERE MAANDAGAVOND & VRIJDAGOCHTEND YOGA

Iedere maandagavond hebben we een yang-yin les, waarin zowel elementen van hatha yoga als yin yoga terug te vinden zijn, in afwisselend actieve en ontspannen houdingen.

Hatha yoga is een veel beoefende vorm van yoga waarbij de houdingen vanuit stilstand opgebouwd worden met veel aandacht voor de uitlijning. De houdingen variëren in zwaarte en kunnen dankzij de verschillende variaties door iedereen uitgevoerd worden op zijn/haar eigen niveau. Bij dit gedeelte gebruik je actief je spieren.

Bij yin yoga op vrijdagochtend worden de houdingen wat langer aangehouden en ligt de nadruk op ontspanning van de spieren en het soepel maken van het onderliggende bindweefsel en de gewrichten.

Bij alle vormen van yoga speelt de ademhaling een belangrijke rol en ademhalingsoefeningen maken dan ook altijd deel uit van de lessen die ik geef. Wat je ook doet je ademhaling gaat altijd door en heeft meer invloed dan je je vaak bewust bent. Een rustige ademhaling doet wonderen voor ons hele lichaam, inclusief ons zenuwstelsel. Regelmatige yoga beoefening gaat er ook voor zorgen dat je ademhaling automatisch rustiger en meer beheerst wordt. Fijn bij sportbeoefening, maar ook in stresssituaties.

Iedereen is welkom bij TTM

To The Max Gym is gevestigd in Terheijden, maar dat wil niet zeggen dat al onze leden hier ook vandaan komen. Wij zijn er trots op dat iedereen zich thuis voelt bij TTM. De buddy’s komen onder andere uit; Breda, Den Hout, Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Oosterhout, Terheijden, Teteringen, Wagenberg en Zevenbergschenhoek! 

Een Yin Yang les uitproberen?

  • Balans in lichaam en geest

  • Ontspanning van spieren

  • Soepel maken van gewrichten

  • Rustige ademhaling