Flexibility

YOGA TEACHES YOU HOW TO LISTEN TO YOUR BODY
De Flexibility les van TTM combineert verschillende invloeden en yoga stijlen. De focus ligt op het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam. Ook het voorkomen van blessures is een belangrijk onderdeel. Buiten de praktische zaken helpt de Flexibility stijve spieren ontspannen. De les biedt toegevoegde waarde voor iedereen! Probeer deze training is 4 weken vol te houden en ervaar zelf het verschil. Of je nu veel beweegt of juist helemaal niet, voor beiden biedt het veel voordelen.

Wanneer is de les?
De les wordt elke dinsdagavond van 20:30u – 21:30u gegeven.

Typerend voor de Flexibility:
 • Soepel maken van spieren en gewrichten
 • Voorkomen van blessures
 • Word beter in krachtoefeningen 
 • Focus op het ontspannen van stijve spieren

De kracht van de Flexibility
De Flexibility les is een must in je trainingsweek. En we leggen je graag uit waarom 😉
 
Verbeter de uitvoering van krachtoefeningen
Bij krachtoefeningen kan mobiliteit een belemmerende factor zijn. Zonde vinden wij! Sommige mensen kunnen wel 150 KG squatten, maar een overhead squat kunnen ze niet met een lege barbell.  Wij zijn ervan overtuigd dat er in het lichaam balans moet zijn tussen kracht en flexibiliteit/mobiliteit.

Dus niet alleen sterk, maar ook soepel. Niet alleen mobiel, maar ook stabiel. Honderd kilo deadliften of tien km onder de 50 minuten hardlopen, maar niet met je handen je tenen kunnen aanraken is dus zeker niet ideaal!

Beter voorkomen dan genezen
De Flexibility les helpt blessures voorkomen. We zijn niet alleen maar bezig met rekken en strekken. Ook worden veel oefeningen uitgevoerd met behulp van elastieken, foam rollers en lacross ballen. Bijvoorbeeld het los rollen van het schoudergewricht en met de elastiek vraag je de maximaal haalbare lengte van je spier die nog net comfortabel voelt. Vaak zijn spieren niet gewend om in oncomfortabele hoeken te bewegen. Door juist aan de spier functie te vragen wanneer ze volledig op lengte staan, worden spieren enorm sterk gemaakt. Door de gecontroleerde bewegingswijze worden spieren sterker en voorkom je dus blessures.

Relax en ontspan
Sommige oefeningen houden we vast in een langdurige positie. Niet alleen om de spierspanning te verminderen, maar ook voor mentale ontspanning. Door langdurig in een positie te liggen en te focussen op de ademhaling komt de geest ook tot rust. Tegenwoordig zijn we allemaal zo druk met alles om ons heen dat we geen tijd nemen voor rust. Probeer de Flexibility en voel je niet alleen leniger, maar ook meer ontspannen. Nogmaals een échte aanrader. Probeer deze training is 4 weken vol te houden en ervaar zelf het verschil!

VEELGESTELDE VRAGEN OVER FLEXIBILITY TRAININGWat houdt de Yoga training in?

De yoga training van To The Max Gym heet de Flexibility training. Het is een unieke effectieve training, die iedereen helpt om soepeler en leniger te worden. De training is samengesteld op basis van de jarenlange ervaring, kennis en kunde van de coaches.

De focus ligt op het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam. Ook het voorkomen van blessures is een belangrijk onderdeel. Buiten de praktische zaken helpt de Flexibility stijve spieren ontspannen. De les biedt toegevoegde waarde voor iedereen! Probeer deze training is 4 weken vol te houden en ervaar zelf het verschil. Of je nu veel beweegt of juist helemaal niet, voor beiden biedt het veel voordelen. De Flexibility training van To The Max Gym is geen standaard Yoga les. We raden het aan om het eens te proberen. Wie niet waagt, wie niet wint. Hopelijk zien we je snel bij de Flexibility!


Ik heb geen ervaring; kan ik meedoen met de Yoga training?
Leuk dat je overweegt om mee te doen met de Flexibility! Deze les is geschikt voor alle niveaus van beginnend tot gevorderd. De poses kunnen altijd makkelijker en moeilijker worden gemaakt, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan meedoen. Het doel van de Flexibility is het lichaam soepeler en flexibeler te krijgen. Ervaar je stijfheid of andere belemmeringen op spier- en gewricht niveau? Schrijf je zeker in voor de flexibility!  


Hoe ziet de opbouw van de Yoga training eruit?

De Flexibility les bestaat uit:

 • Een gezamenlijke warming-up voor de mobiliteit.
 • Een individuele superset (twee oefeningen achter elkaar).
 • Een gezamenlijke stretch waarbij de coach tegelijkertijd meedoet.
 • Vervolgens weer een superset van twee oefeningen.
 • En een cooling down; een fijne afsluiting van de les. De ademhaling wordt rustiger en de poses worden relaxter zodat jij ontspannen naar huis gaat.
Door de opbouw van de training neemt de flexibiliteit en mobiliteit van verschillende spiergroepen snel toe.


Wanneer is de Yoga training?
Elke dinsdagavond van 20:30u tot 21:30u en zondagochtend van 9:00u tot 10:00. We raden aan om het rooster te bekijken voor de actuele lestijden. De Flexibility training is perfect te combineren met de kracht- en conditielessen van To The Max Gym, zoals de Functional Strength en de Strength & Intensity. Bekijk het rooster voor de actuele tijden van deze trainingen.Wat zijn de voordelen van de Yoga training?
De Flexibility training heeft een positieve bijdrage aan het verbeteren van de algehele gezondheid en op de sportprestatie. Denk aan het uitvoeren van de dagelijkse bewegingen zoals het huishouden, traplopen, fietsen en tuinieren.

De voordelen van de Yoga training:
 • Voorkomen van blessures.
 • Word beter in krachtoefeningen.
 • Soepel maken van spieren en gewrichten.
 • Focus op het ontspannen van stijve spieren.
 • Kracht en mobiliteit (flexibiliteit) tegelijkertijd verbeteren.


Hoe wordt de Yoga training geprogrammeerd


De Flexibility training heeft een programmering van vier weken. Vier weken lang worden dezelfde oefeningen geprogrammeerd, zodat je spieren de mogelijkheid krijgen om daadwerkelijk leniger en mobieler te worden. Denk aan mobiliteit van de schouders, heupen, enkels en rug. De Flexibility is en mix van verschillende programma’s die we door de jaren heen zelf gevolgd hebben, zoals:
 • Functionele kracht;
 • Ido Portal;
 • Marcus Filly;
 • ATG program (KneeOverToesGuy);
 • Invloed van verschillende yogastijlen.
De programmering wordt gemaakt op basis van wetenschappelijke kennis en ervaring uit de praktijk. De coaches van To The Max Gym verdiepen zich continue in nieuwe trainingsprincipes, modellen, boeken en onderzoeken op het gebied van sport & gezondheid. Zo blijven we up-to-date en kunnen we jou zo goed mogelijk begeleiden in de weg naar een flexibel lichaam.

Start met het behalen van jouw PERSOONLIJKE DOELEN? Laat je gegevens achter voor een GRATIS INTAKE!

Kennismaken!

ONZE LEDEN AAN HET WOORD:

4.9 / 5
Niet zomaar een sportschool, maar één met de beste persoonlijke begeleiding en buitengewone prettige en gezellige sfeer. Het maximale uit jezelf halen begint bij jezelf, maar met de juiste begeleiding en enthousiasme is en blijft de motivatie nog hoger met als doel het behalen van een nog beter resultaat.
Maurice Shalks Personal training
Deze sportschool is niet als een andere sportschool , deze is gewoon top! Je wordt behandeld als persoon en niet als “de volgende in de rij die komt sporten”. Erg professioneel, leuke lessen en fijne trainers. Je voelt je echt thuis. Ik ben verhuisd naar Breda maar blijf hier sporten, want ik vind het hier echt fijn!
Soraya van elewout BBB full-body
Het TTM aanbod is heel gevarieerd en geschikt voor jong / oud, beginner of professioneel. Maar vooral uniek is de open en vriendelijke sfeer. Ook al ga je nog zo diep: alleen maar blije gezichten!
MixedMediaMike TTM

Iedereen is welkom bij TTM

To The Max Gym is gevestigd in Terheijden, maar dat wil niet zeggen dat al onze leden hier ook vandaan komen. Wij zijn er trots op dat iedereen zich thuis voelt bij TTM. De buddy’s komen onder andere uit; Breda, Den Hout, Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Oosterhout, Terheijden, Teteringen, Wagenberg en Zevenbergschenhoek!

Copyright © 2022 All rights Reserved by To The Max Gym
Website gerealiseerd door WebSentiment

Een moment geduld aub..