Functional strength

De Functional Strength (FS) les is dé les voor krachttraining. De focus ligt op snellere spiergroei en kracht opbouw door het hele lichaam. Wil je meer spiergroei? Wil je meer definitie in je benen? Wil je minder vet rondom je bovenarmen? Doe mee met de Functional Strenght!

Wanneer is de les? 
Er zijn 3 soorten FS trainingen: full-body, lowerbody en upperbody.
FS full-body wordt maandag t/m vrijdagochtend van 9:00u - 10:00u gegeven. 
Op maandagavond is de lowerbody van 17:30u - 18:30u en 19:30u tot 20:30u. De upperbody is van 18:30u – 19:30u.

Typerend voor de Functional Strength:
 • Dé krachttraining van TTM
 • Sterkste versie van jezelf
 • Minder tot géén klachten / blessures
 • Onmisbaar voor elke sportprestatie
 • Zorgt voor een mooi fysiek

De kracht van de Functional Strength
FS is de kracht les van TTM. Er zijn 3 soorten FS trainingen: full-body, lowerbody en upperbody. 
Alle FS lessen zijn op elkaar afgestemd, zodat je per week meerdere FS lessen mee kunt doen. 
Het voordeel van krachttraining is het sterker maken van de spier. De spier groeit en vet wordt omgezet naar een strakke huid. Zo wordt je dus strakker en ben je een stap dichterbij jouw summerbody (die gemaakt worden in de winter 😉).

De laatste studies en wetenschappelijke onderzoeken omtrent training tonen aan dat spiergroei ontstaat tussen de 5-30 herhalingen met een minimum van 10 sets per week per spiergroep. Als 10 herhalingen makkelijk lukken en je houdt het daarbij, ontstaat er géén spiergroei! Het is de bedoeling dat de spieren onder een hoge spanning staan om volume te groeien. Dat betekent dat je ergens tussen de 5-30 herhalingen zal moeten ‘falen’. Dit klinkt misschien eng, maar geen zorgen! De coaches helpen je met het kiezen van het juiste gewicht per oefening en ondersteunen je waar nodig!

Beginnende buddy’s trainen tot technisch falen: zodra de techniek achter uitgaat is het maximaal aantal herhalingen bereikt. Gevorderde buddy’s worden juist uitgedaagd door het gewicht te verhogen. Zo is elke les naar niveau te schalen. 
Heb je de laatste tijd niet de gewenste progressie gemaakt in je trainingen? Trek eens aan de bel voor een voeding / lifestyle traject. E-mail naar info@tothemaxgym.nl.Veel gestelde vragen Functional Strength


Wat houdt de Functional Strength training precies in?
De Functional Strength training is dé krachtles van To The Max Gym. De focus ligt op toenemende spiergroei en kracht opbouw door het hele lichaam. Wil je meer spiergroei? Wil je meer definitie in je benen? Wil je minder vet rondom je bovenarmen? Doe mee met de Functional Strength! Functionele kracht betekent in onze ogen letterlijk: "Training wat je dichter bij je doel brengt". We kijken naar het totale plaatje en trainen alle spieren samen, waardoor je in staat bent de dagelijkse activiteiten meer met gemak uit te voeren.

Nu In jip-en-janneke taal: krachttraining zorgt ervoor dat jij de boodschappentassen makkelijk draagt, dat je de kinderen makkelijk(er) op kunt tillen en dat je met ze kunt blijven spelen zonder dat je vermoeid raakt ;). 


Wat is krachttraining?
Krachttraining is een trainingsvorm om het lichaam te shapen, sterker en strakker te worden. Het is een belangrijke training voor de totale gezondheid. Het houdt hart en bloedvaten in goede conditie en het uithoudingsvermogen van de spieren wordt beter. Je wordt fitter en zit lekkerder in je vel. Genoeg redenen om vandaag nog te starten met Functional Strength training, toch?


Wat zijn de voordelen van krachttraining?
Door krachttraining bouw je letterlijk aan een sterk lichaam. De Functional Strength is de krachttraining van To The Max Gym. Krachttraining kent veel voordelen voor jouw gezondheid.


De belangrijkste voordelen:
 • Je spieren worden sterker: zodra je spieren sterker worden neemt je uithoudingsvermogen ook toe. De dagelijkse activiteiten zullen dus minder moeite kosten.
 • De spieren groeien: de spier groeit en vet wordt omgezet naar een strakke huid. Zo word je dus strakker en ben je een stap dicht bij jouw summerbody.
 • De vetverbranding neemt toe: het energieverbruik van het lichaam schiet omhoog door krachttraining. Door extra spiermassa ga je dagelijks meer calorieën verbruiken. Tot ongeveer 48u na de training blijft het verbruik hoger dan gemiddeld. Hoe hoger het verbruik, hoe hoger de vetverbranding.
 • Een fit lichaam: het belangrijkste voordeel is dat je een fit en gezond lichaam krijgt. Deze training draagt bij aan een verbetering van de totale gezondheid. Na 8 weken kun je al sterker zijn en meer spierdefinitie zien.


Hoe vaak per week moet ik krachttraining doen voor resultaat?
Door onze kennis en ervaring raden wij aan om minimaal twee keer per week mee te doen met de Functional Strength les.Dit kan alle ochtenden (behalve dinsdag) van 9:00u tot 10:00u en maandagavond van 17:30u tot 20:30u. Spiergroei ontstaat wanneer de spieren dagelijks onder een hoge spanning staan. Als 10 herhalingen makkelijk lukken en je houdt het daarbij, ontstaat er géén spiergroei! De spieren moeten aan het werk gezet worden om te groeien. De coaches helpen je met het kiezen van het juiste gewicht per oefening en ondersteunen je waar nodig.Heb je nauwelijks progressie gemaakt in je trainingen? Trek eens aan de bel voor een voeding/lifestyle traject. E-mail naar info@tothemaxgym.nl.Wanneer is de krachttraining les?
To The Max Gym heeft drie soorten Functional Strength lessen: full-body, lowerbody en upperbody.
 • De full-body wordt elke ochtend (behalve dinsdagochtend) van 9:00u tot 10:00u gegeven.
 • Op maandagavond is de lowerbody van 17:30u tot 18:30u en van 19:30u tot 20:30u.
 • De upperbody is van 18:30u tot 19:30u ook op maandagavond.
Naast de Functional Strength hebben we nog een hele fijne kracht en conditie les: Strength & Intensity. Elke dinsdag- en donderdagavond van 17:30u tot 18:30u en van 18:30u tot 19:30u wordt de les gegeven.Ik ben beginner; is Functional Strength training iets voor mij?
Alle groepslessen van To The Max Gym zijn te schalen naar niveau. Dat betekent dat alle lessen toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ja, Functional Strength is voor iedereen!

Een van de voordelen van Functional Strength training is de aandacht van de coach voor de buddy’s. Na de gezamenlijke warming-up laat de professionele coach per oefening zien wat de bedoeling is. Daarna ga in tweetallen aan de slag met de krachtoefeningen. De coach kijkt mee naar jouw beweging en techniek. Verkeerde bewegingen worden op tijd gecorrigeerd om eventuele blessures te voorkomen. En waar mogelijk daagt de coach je uit om alles uit je training te halen.

Start met het behalen van jouw PERSOONLIJKE DOELEN? Laat je gegevens achter voor een GRATIS INTAKE!

Kennismaken!

ONZE LEDEN AAN HET WOORD:

4.9 / 5
Niet zomaar een sportschool, maar één met de beste persoonlijke begeleiding en buitengewone prettige en gezellige sfeer. Het maximale uit jezelf halen begint bij jezelf, maar met de juiste begeleiding en enthousiasme is en blijft de motivatie nog hoger met als doel het behalen van een nog beter resultaat.
Maurice Shalks Personal training
Deze sportschool is niet als een andere sportschool , deze is gewoon top! Je wordt behandeld als persoon en niet als “de volgende in de rij die komt sporten”. Erg professioneel, leuke lessen en fijne trainers. Je voelt je echt thuis. Ik ben verhuisd naar Breda maar blijf hier sporten, want ik vind het hier echt fijn!
Soraya van elewout BBB full-body
Het TTM aanbod is heel gevarieerd en geschikt voor jong / oud, beginner of professioneel. Maar vooral uniek is de open en vriendelijke sfeer. Ook al ga je nog zo diep: alleen maar blije gezichten!
MixedMediaMike TTM

Iedereen is welkom bij TTM

To The Max Gym is gevestigd in Terheijden, maar dat wil niet zeggen dat al onze leden hier ook vandaan komen. Wij zijn er trots op dat iedereen zich thuis voelt bij TTM. De buddy’s komen onder andere uit; Breda, Den Hout, Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Oosterhout, Terheijden, Teteringen, Wagenberg en Zevenbergschenhoek!

Copyright © 2022 All rights Reserved by To The Max Gym
Website gerealiseerd door WebSentiment

Een moment geduld aub..