Spartan

Don’t limit your challenges, challenge your limit
De Spartan training van TTM bereidt je voor op obstacle runs zoals de Strong Viking Run, Mud Masters, marathons, triatlons en andere hardloopevenementen. Het doel is om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op deze evenementen.

Wanneer is de les? 
De les wordt elke zondagochtend van 10:00u tot 11:00u gegeven.

Typerend voor de Spartan:
 • Verbeteren van de conditie en uithoudingsvermogen 
 • Fysieke voorbereiding op obstacle evenementen
 • Langdurige workout
 • Mentaal sterk worden

De kracht van de Spartan
De Spartan training bestaat uit verschillende onderdelen, die je ook terug ziet in de evenementen, zodat de training zo realistisch en gevarieerd mogelijk is. Ga aan de slag met: het verplaatsen van zware objecten, hardlopen, interval training, het beklimmen van obstakels en diverse krachtoefeningen. 

De les brengt je uithoudingsvermogen naar een hoger level. Ook op fysiek en mentaal vlak word je gemotiveerd je grenzen te verleggen. Wil jij jezelf klaarstomen voor obstacle runs en andere uitdagende evenementen? Dan is de To The Max Spartan les zeer geschikt voor jou! Ook als je geen interesse hebt in obstacle runs is deze les een aanrader om je conditie te verbeteren en je fit te voelen.

Veelgestelde vragen over Spartan TrainingWat is de Spartan training?
De Spartan training van To The Max Gym bereid je voor op obstacle runs zoals de Strong Viking Run, Mud Masters, marathons, triatlons en andere obstacle evenementen. Het doel is om jou, mentaal als fysiek, zo goed mogelijk voor te bereiden op deze evenementen.De Spartan training bestaat uit verschillende onderdelen, die je ook terugziet in de evenementen, zodat de training zo realistisch en gevarieerd mogelijk is. Denk aan het verplaatsen van zware objecten, hardlopen, intervaltraining, het beklimmen van obstakels en diverse krachtoefeningen.


Ik ben beginner. Is de Spartan training iets voor mij?
Alle groepslessen van To The Max Gym zijn naar niveau te schalen. Het aantal rondes, herhaling, gewicht en sets zijn per persoon aan te passen. Dit geldt ook voor de Spartan.
Heb je nauwelijks/geen sportervaring? Dan raden we het niet aan om te beginnen met de Spartan training. Dit heeft te maken met de belastbaarheid van jouw lichaam. De ervaring leert dat het veiliger is om te beginnen met de Strength & Intensity om kracht en conditie op te bouwen.


Wanneer is de Spartan?

De Spartan training wordt elke zondagochtend van 10:00u tot 11:00u gegeven. Bekijk het rooster in de To The Max Gym app voor de actuele tijden.


Train ik kracht- en conditie tijdens de Spartan?
Ja zeker! De focus van de training ligt op het conditioneel en lichamelijk voorbereiden op een obstacle evenement. De programmering bestaat uit een combinatie van kracht, conditie en een ‘skill’. Skill houdt in dat er een onderdeel van een obstacle run verwerkt is in de programmering van de Spartan. Denk aan een monkey bar (binnen en buiten) en klimgrepen.
 • Mentaal en lichamelijk sterk worden.
 • Verbeteren van de conditie en uithoudingsvermogen.
 • Perfecte voorbereiding op obstacle evenementen.
 • Langdurige workout van 40 à 50 minuten.

Hoe bereid ik me voor op een obstacle run?
Wat ons betreft ziet de ideale voorbereiding voor een obstacle run er als volgt uit:
 • De afstand van de run moet je zonder obstakels ‘makkelijk’ kunnen hardlopen. We raden aan om mee te doen met de hardlooptraining van To The Max Gym.
 • Zorg ervoor dat minimaal een keer per week meedoet aan de Endurance training.
 • Kracht is ook een belangrijk onderdeel om de obstakels goed te doorlopen. Doe mee aan de Functional Strength of de Strength & Intensity.
 • Combineer bovenstaande trainingen met de Spartan training, zodat je leert hardlopen in combinatie met ‘skills’ oefeningen van de obstacle runs.
We raden aan minimaal 2 maanden van tevoren te beginnen met trainen voor het evenement. Zorg ervoor dat je comfortabel bent met de Spartan-, Hardloop- en Endurance training. Dan gaat het evenement je ook makkelijk af! Bekijk het rooster in de app voor de actuele tijden van de trainingen.Heb je hulp nodig bij de voorbereiding? Mail dan eens naar info@tothemaxgym.nl of bel naar 06-14727601. Of spreek één van de coaches persoonlijk aan. We helpen je graag verder!Moet ik krachttraining doen in de voorbereiding van een obstacle run?
Niets moet natuurlijk. Raden wij het aan? JA!Bijvoorbeeld: als je makkelijk 1 minuut kunt hangen (en dus je eigen lichaamsgewicht kunt dragen) aan een monkey bar, hoe makkelijker jij de monkey bar in de obstacle run overwint. Hoe sterker je lichaam is voor de obstakels, hoe sneller en soepeler je het parcours over gaat. Denk dus ook aan de krachtlessen van To The Max Gym, zoals de Functional Strength en de Strength & Intensity.


Moet ik hardlopen tijdens de Spartan training?
Hardlopen is een vast onderdeel van de Spartan training. Moet je kunnen hardlopen? Nee. Is het handig als je belastbaar bent om te hardlopen? Ja.

De groepslessen van To The Max Gym zijn naar niveau te schalen. Er is altijd een andere optie. Stel: je kunt niet hardlopen vanwege een knieblessure. Dan bedenkt de coach een oefening die je wel kunt doen, zoals roeien of fietsen.

No excuse om niet te trainen 


Wat zijn ‘Skills’ bij de Spartan training?
Tijdens de Spartan training word je voorbereid op verschillende obstacle runs. De Spartan programmering bevat altijd een onderdeel kracht, conditie en een ‘skill’. Skill houdt in dat er een onderdeel van een obstacle run verwerkt is in de programmering.

Skills van de Spartan:
 • Monkey bar (binnen en buiten).
 • Borstwaarts omwentelen over het rek.
 • Klimgrepen aan de muur.
 • Touwklimmen.
 • Wandklimmen.
De skills zitten verwerkt in de workout, zodat je dit een aantal keer herhaalt. Er is altijd een uitdagende en een makkelijkere variant van een oefening. De coach doet verschillende opties voor. Jij kiest welke optie bij je past.


Hoe kan ik de obstacle run sneller uitlopen?

De ervaring leert dat het sneller uitlopen van een evenement vaak te maken heeft met de lichamelijke kracht. Het lichaam verzuurt tijdens een obstacle run. Krachttraining gaat het snelle verzuren van de spieren tegen en zorgt ervoor dat je lichaam (de motor) langer blijft draaien. Je houdt het dus langer vol, je verzuurt minder snel én je bent sterker in het beklimmen van obstakels. Zo behaal je sneller tijden.Ons advies?

Combineer minimaal één krachttraining met de Spartan-, Hardloop- en/of Endurance training in jouw trainingsweek!
 

Start met het behalen van jouw PERSOONLIJKE DOELEN? Laat je gegevens achter voor een GRATIS INTAKE!

Kennismaken!

ONZE LEDEN AAN HET WOORD:

4.9 / 5
Niet zomaar een sportschool, maar één met de beste persoonlijke begeleiding en buitengewone prettige en gezellige sfeer. Het maximale uit jezelf halen begint bij jezelf, maar met de juiste begeleiding en enthousiasme is en blijft de motivatie nog hoger met als doel het behalen van een nog beter resultaat.
Maurice Shalks Personal training
Deze sportschool is niet als een andere sportschool , deze is gewoon top! Je wordt behandeld als persoon en niet als “de volgende in de rij die komt sporten”. Erg professioneel, leuke lessen en fijne trainers. Je voelt je echt thuis. Ik ben verhuisd naar Breda maar blijf hier sporten, want ik vind het hier echt fijn!
Soraya van elewout BBB full-body
Het TTM aanbod is heel gevarieerd en geschikt voor jong / oud, beginner of professioneel. Maar vooral uniek is de open en vriendelijke sfeer. Ook al ga je nog zo diep: alleen maar blije gezichten!
MixedMediaMike TTM

Iedereen is welkom bij TTM

To The Max Gym is gevestigd in Terheijden, maar dat wil niet zeggen dat al onze leden hier ook vandaan komen. Wij zijn er trots op dat iedereen zich thuis voelt bij TTM. De buddy’s komen onder andere uit; Breda, Den Hout, Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Oosterhout, Terheijden, Teteringen, Wagenberg en Zevenbergschenhoek!

Copyright © 2022 All rights Reserved by To The Max Gym
Website gerealiseerd door WebSentiment

Een moment geduld aub..